Με την ωρίμανση του καρπού ξεκινά άμεσα η ελαιοποίησή του , η οποία μέσα από διαδοχικά στάδια (αποφύλλωση, πλύσιμο, πολτοποίηση- σπάσιμο) καταλήγει στη σημαντική διαδικασία της μάλαξης.
Το σύστημα ελέγχου σταθερής θερμοκρασίας του νερού στα τοιχώματα των μαλακτήρων προσδίδει στην ελαιοζύμη σταθερή θερμότητα που δεν ξεπερνά τους 27 ο C εξασφαλίζοντας έτσι εντελώς ψυχρή έκθλιψη.
Ακολουθεί η εισαγωγή της σε φυγοκεντρικό μηχάνημα DECAUTER 2 φάσεων,χωρίς προσθήκη νερού, διαχωρίζοντας έτσι πυρήνα και λάδι.
Η απόληξη του στους ελαιοδιαχωριστήρες προσδίδει τη ζητούμενη καθαρότητα και στιλπνότητα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται η φυσική γεύση του ελαιολάδου και όλα τα θρεπτικά συστατικά.